FAQ

MICE betekent Middelen voor de Industriële Controle van de Ecologie

MICE is gespecialiseerd in de akoestische bescherming, geluidswanden en architecturale kunstwerken. Onze eigen mensen zorgen er samen met betrouwbare externe partners voor een kwalitatieve en vlotte uitvoering van uw project. Ons studiebureau zorgt voor het voorbereidende studie -en tekenwerk waarna alles in productie wordt gezet. Indien gewenst kunnen we ook de plaatsing voor ons rekening nemen.

Betreffende akoestische schermen voor spoor en weg en architecturale uitrustingen beantwoordt MICE aan de eisen van de bestekken van de openbare aanbestedingen. Deze werken zijn hoofdzakelijk gelinkt aan de bestekken van de openbare diensten, spoorwegen,…
Betreffende het luik industriële akoestiek beantwoordt MICE direct op de vragen van professionele firma’s om de eisen zo goed mogelijk te kunnen detecteren.

MICE verkoopt geen oplossingen rechtstreeks aan particulieren.

MICE is actief in België, Luxemburg en overal in Europa. In functie van specifieke projecten is echter geen enkele locatie onhaalbaar!

Een geluidsmuur of akoestisch paneel bij MICE kan worden gemaakt voor autowegen, spoorwegen of voor industriële toepassingen. Het product kan isolerend -absorberend zijn, enkel absorberend of enkel isolerend afhankelijk van de wensen en verwachte akoestische eigenschappen.

Een isolerend -absorberend scherm laat het toe om tegelijkertijd de geluidsgolven te absorberen en deze te isoleren van een bepaalde zone.

Een akoestisch absorberend scherm zal enkel de geluidsgolven absorberen gelinkt aan de omgeving.

Een akoestisch isolerend scherm zal enkel de geluidsgolven isoleren van de omgeving.

Uitrustingen voor kunstwerken omvatten de architecturale bekledingen van bruggen, viaducten, tunnels,.. Dergelijke type bekledingen kunnen onder de vorm van bescherming, afschermingen van technieken, kroonlijsten, leuningen, wildschermen, etc… en alles wat een extra esthetische toets kan geven aan uw project!

Industriële akoestiek behandelt de overlast aan lawaai veroorzaakt door industrie, machines en elk geluid binnen of buiten aan gebouwen. Om dit te bestrijden installeert MICE akoestische geluidsdempers, omkastingen, geluidsschermen,.. specifiek in functie van de omgeving.