Over ons

MICE, al meer dan 40 jaar de referentie voor akoestische schermen

Sinds 1976 biedt MICE akoestische oplossingen voor wegen en spoorinfrastructuur. Ons bedrijf – dat is opgericht door de Schréder-groep om het productgamma voor openbare verlichting te vervolledigen – is snel uitgegroeid tot de Belgische marktleider op het gebied van geluidsschermen. Met de oprichting van de Franse vestiging aan het begin van de jaren 80 werden we ook in onze buurlanden actief en volbrachten we de eerste projecten in Spanje, Groot-Brittannië, Zweden,..

Protection Acoustique Routieres

Een nieuw tijdperk, een complementair aanbod

In het begin van de jaren 2000 breidde MICE het aanbod uit en integreerde het de markt voor architecturale uitrustingen voor civieltechnische constructies. Bekledingen van bruggen, vangrails, bovenleidingschermen, windschermen: de projecten evolueerden mee met de eisen en de behoeften van onze klanten. Van ontwerp tot plaatsing, MICE breidde het werkterrein uit naar een nieuwe knowhow: “infra-akoestiek”.

Service Complementaire

De MDB -groep komt in beeld

In 2018 trad MICE toe tot de Luikse groep MDB, die al meer dan 100 jaar gespecialiseerd is in de productie en de verkoop van metalen producten voor de bouwsector. Dankzij de bijkomende ervaring en verschillende synergiën tussen de twee entiteiten, kan MICE doorheen deze nieuwe impuls de technische en commerciële ontwikkelingen verder op punt zetten. Het doel? Blijven voldoen aan de behoeften en de vraag vanuit de markt en al onze producten en diensten verbeteren door middel van innovatieve, ecologische en efficiënte oplossingen. Onderzoek naar nieuwe technologieën en herbruikbare materialen is een van onze grote uitdagingen!

Produits Metalliques Feuillage

Enkele belangrijke data

1976
Oprichting van MICE SA
1977
Ontwikkelen van de eerste geluidsschermen voor de ring van Charleroi
1983
Oprichting van MICE France en de eerste realisaties in Parijs
1985
Project met geluidsschermen in Spanje
1987
Akoestische beschermingen voor tunnels in Groothertogdom Luxemburg 
1988
Eerste project in Nederland voor de Nationale Spoorwegen
1991
Eerste project in Groot-Brittannië voor de Nationale Spoorwegen
1994
Project met geluidsschermen in Zweden
2002
MICE ontwerpt de eerste uitrustingen voor kunstwerken
2018
MICE verlaat de Schréder -groep en wordt verwelkomt bij de MDB -groep